Recolta
2016
Soiuri
Feteasca Neagra 39%, Cabernet Sauvignon 25%, Syrah 18%, Merlot 18%
Tip
Sec
Culoare
Rosu-grena inchis, stralucitorare
Buchet
Arome bogate de fructe negre bine coapte, prune uscate, stafide
Gust / Postgust
Gust de fructe negre coapte prune, marmeladă, caramel și ciocolată neagră pe final; postgustul este lung, cu tușe de tabac și vanilie.
Asocieri culinare
Poate fi servit alături de carnea de vită, miel și vânat dar și branzeturi sau ciocolată neagră.
Regiune
Satele Fintesti si Năeni, Buzau, Dealu Mare DOC – CT
Fermentare
Fermentatie alcoolica in tancuri din inox verticale cu irigarea caciulii. Feteasca neagra a fost fermentata in tancuri cu scufundarea caciulii.
Maturare
Intre 12 si 18 luni in butoaie din stejar frantuzesc de 225 lt cu coacere medie, medie plus si forte.
Tip Bautura:
Vin
Culoare:
Rosu
Nivel Zahar:
Sec
Soiuri:
Feteasca Neagra, Cabernet Sauvignon, Syrah & Merlot
Țara de origine:
Romania