Recolta
2016
Tip
Sec
Culoare
Rosu-violaceu inchis, stralucitorare
Buchet
Arome intense de fructe negre bine coapte, condimente, în special piper negru și roșu, ciocolata ,gust catifelat și intens.
Gust / Postgust
Taninii fini și notele vanilice de la învechirea în barrique-uri din stejar românesc sunt bine integrate în structura corpolentă a vinului. Finalul este lung, puternic condimentat, cu note de ciocolată neagră și cacao.
Asocieri culinare
Poate fi consumat alaturi de carne de miel, vită friptă, vânat sau carne condimentată. De asemenea, este o alegere potrivită pentru feluri de mâncare marocane sau indiene.
Regiune
Năeni, Buzau Dealu Mare DOC – CT
Fermentare
In tancuri din inox verticale, cu irigarea caciulii de 5-6 ori pe zi,timp contact cu pielita 14 zile, temperatura controlata 22-27°C.
Maturare
Invechit 13 luni in butoaie de 225lt si 300lt din stejar romanesc, frantuzesc si rusesc.
Tip Bautura:
Vin
Culoare:
Rosu
Nivel Zahar:
Sec
Soiuri:
Syrah
Țara de origine:
Romania